F*cking! F*cking!

Voor een ieder die denkt dat wij onze jongste aan welke macht dan ook onttrekken en hem mishandelen: bel dan alstublieft vandaag nog met uw huisarts, met veilig thuis, met de politie, met wie F*cking ook!

Ik zal het nog 1 keer uitleggen. 1 keer. Speciaal voor u, omdat u klaarblijkelijk zo ontzettend F*cking stom bent, dat u meerdere keren uitleg nodig heeft.

Onze jongste heeft Klassiek Autisme. Ga ik niet uitleggen. Google maar eens. Is daar speciaal voor gemaakt. Voor mensen zoals u zonder parate kennis. GOOGLE. Daarnaast heeft hij verschillende stoornissen, maar die gaan u niets aan. En hij heeft bovenop dit alles, ook nog een prikkelverwerkingsstoornis. Heb ik het afgelopen jaar echt al heel veel over geschreven, dringt alleen niet echt tot u door, uw intelligentie is niet zo hoog als die van onze zoon.  Geeft niets. Kunt u vast niets aan doen.

Hij zit de middagen niet thuis omdat ik dat gezellig vind. Hij zit ook niet thuis omdat ik school slecht vind. Hij zit ook niet thuis omdat ik belangstelling wil. Hij zit ook niet thuis omdat we aandacht willen. Wij hadden graag een standaard gezin gehad met huis tuin en keuken kinderen. Helaas liep dit anders. Zoon zit thuis omdat hij de ochtenden eigenlijk ook niet aankan. Lastig hé, deze laatste zin. Ik wacht even met schrijven, kunt u deze zin nog een keer lezen. Hij zit ’s middags thuis, omdat hij eigenlijk ook de ochtenden niet aankan.

‘Er is niets met hem aan de hand!’ ‘Ik heb jullie gezien in het winkelcentrum/in de stad/bij de kapper.’ ‘Als hij bij mij is, merk je niets aan hem.’ ‘Hij heeft altijd zoveel vriendjes.’ F*cking hell! Denken jullie dat hij RainMan is of zo? Hij heeft Klassiek Autisme. Hij is geen Savant. De afgelopen week hebben wij in de privé sfeer foto’s van hem gemaakt als hij uit school kwam, als hij de hele middag met vriendjes had gespeeld, als hij bij de kapper was geweest. Hij moet namelijk ook gewoon naar de kapper. Dat de kapper in beide oren heeft geknipt, omdat het geluid te dicht bij zijn oren kwam en hij zijn hoofd wegtrok, heeft u dat ook gezien? De angst in zijn ogen? U heeft hem toch gezien? De foto’s die we gemaakt hebben, tonen we hier niet. Dat hebben we beloofd aan zoon. Zijn voor de artsen waar we naar toe gaan. Voor de hulpverleners en voor de crisisdienst die u lekker F*cking anoniem op ons dak stuurt.

‘Jullie houden hem illegaal al een jaar thuis en doen niets om hem weer naar school te laten gaan.’ ‘Ik heb het recht om te weten wat jullie doen.’ F*cking!  Illegaal een kind thuishouden? Denkt u met uw hersenloze hoofd serieus dat je in Nederland ongestraft een kind illegaal thuis kunt houden? We hebben toestemming van de leerplichtambtenaar! Toestemming van de leerplichtambtenaar! Heeft u enig F*cking idee hoeveel pijn het doet dat ons kind een ontheffing heeft van de leerplichtambtenaar? Hoe F*cking pijnlijk het is om te zien dat onze zoon niet eens normaal naar school kan? En even voor de goede orde: u heeft geen enkel F*cking recht om te weten wat wij doen. Ik heet geen YOUTUBE!

Wat we doen om hem  verder te helpen in zijn leven? Pogingen doen om hem naar school te laten gaan? We hebben twee keer in de week een afspraak bij hulpverleners. Psychologen/Psychiaters/ Artsen in het AMC/Artsen bij de Bascule/Jeugd en gezin coaches/logopedist/fysiotherapeut/ autisme experts/leerplichtambtenaar/intern begeleiders/leerkrachten/schooldirectie/straks afspraken met artsen in het UMC. (Een half jaar lang en misschien daarna wel blijvend)

Wij zijn al een jaar bezig om te kijken naar een plek voor het Voortgezet Onderwijs. Vanaf groep 6! Wanneer gaat u F*cking nadenken over een nieuwe school? In januari van groep 8? Hulde. Knap van u.

Oordopjes/oorkappen/andere oordopjes/zitkussens/yogaballen/balansballen/speciale sokken/speciale schoolstoel/speciale veters/weer andere speciale veters/andere autostoelbekleding/extra vitamines/speciale zwemlessen/speciale kookschool/aparte sportactiviteit/speciale broeken etc etc. Op eigen kosten. Voor het geval u F*cking denkt dat onze zoon uw belastingcenten verteert! Alles op eigen kosten! Het afgelopen jaar hebben we F*cking vele honderden kilometers gereden om zoon naar artsen/begeleiders te rijden. Op eigen kosten! Alles op eigen F*cking kosten! Neemt u vanavond nog een F*cking wijntje voordat u lekker anoniem een melding maakt? En dan moet ik eigenlijk ook nog gewoon naar mijn werk. Om geld te verdienen om alle kosten te betalen. Mijn werk waar ik binnenkort afscheid van ga nemen, omdat ik geen enkel F*cking idee heb wanneer ik even een moment voor mezelf heb, of: een moment voor onze andere twee kinderen!

Ik zou liegen als ik zou ontkennen dat ik liever gewoon normale kinderen had gehad. Zonder stoornis. Maar dit zijn mijn kinderen. Ik hou F*cking veel van alle drie, en we maken er met zijn vijven het beste van. Met alles, maar dan ook alles wat er in onze macht ligt. En even voor uw agenda: binnenkort gaan we met zoon naar Utrecht. Het UMC. Dan zal zoon ook regelmatig de ochtenden niet op school zijn. Maar wellicht dat we ’s middags dan wel een kop koffie halen bij de I.kea om zoon te verwennen met Zweedse gehaktballetjes. Omdat hij daar intens van kan genieten. Dan maak ik ’s avonds wel een foto van hoe hij uitgeteld en overstuur in zijn bed ligt, of onder tafel, of verstopt zit achter de stoelen, omdat hij de dag eigenlijk niet aankon. Wij blijven vechten en zoeken naar een manier om zoon te laten genieten in zijn leven. En als hij zich dan thuis ontspant en de dag afreageert, zijn wij daar om hem te helpen. Hoeveel geluid hij ook maakt, hoe hard hij ook huilt, hoe overstuur hij ook is. Wij pakken zijn hand en leiden hem verder.

Dus: gaat u nu maar anoniem F*cking bellen. Het interesseert mij werkelijk geen F*ck meer! Uiteindelijk staat u er gekleurd op. Niet wij.

Ps. Van de huisarts moest ik eens vaker boos worden. Bij deze.

DSC_0170

Advertisements
This entry was posted in Autisme. Bookmark the permalink.

2 Responses to F*cking! F*cking!

 1. Marie says:

  Ik ken het, je wordt er alleen zo moe van……Boos worden,
  Lamgeslagen…..
  Ik ben moeder van twee kinderen met klassiek autisme, en twee met pdd mos en adhd….
  En al 25 jaar aan het vechten tegen onbegrip….
  Jammer genoeg is het gevecht nooit klaar…

 2. Ria says:

  Voor alle moeders (en vaders) met ASS kinderen: HULDE voor jullie liefde en vasthoudendheid.
  En met boos zijn op je machteloosheid is niets mis! Wél met anonieme achterbaksheid.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s